Exemple De Oxizi Nemetalici

Exemple De Oxizi Nemetalici. De exemplu, în reacția de descompunere a acidului sulfuric la temperaturi ridicate (400 ° c). Compuși binari ai oxigenului cu elemente nemetalice reprezintă un grup mare de substanțe care aparțin clasei de oxizi.

Proiect Reducerea Emisilor de Oxizi de Azot
Proiect Reducerea Emisilor de Oxizi de Azot from s2.r-l.ro
Dacă m ar fi plumbul, pb, atunci pbo ar fi ursul cu. Co, so2, co2, so3, cl2o3, sio2, f2o,etc  se mai numesc oxizi acizi, deoarece in reactie cu apa , formeaza acizi. Compuși binari ai oxigenului cu elemente nemetalice reprezintă un grup mare de substanțe care aparțin clasei de oxizi.

De atunci, oxizii de acest tip au o particularitate în ceea ce privește denumirea lor nu este ușor să le numim pe fiecare, deoarece aceleași substanțe au uneori un număr de exemple de oxizi bazici sau metalici.

Voici un second visuel d'exemple de oxizi. De exemplu, oxidul de calciu (varul nestins) reacţionează cu apa, rezultând hidroxid de calciu (var stins) În general, oxizii nemetalici se găsesc în stare gazoasă, pe când cei metalici sunt solizi. De exemplu, în reacția de descompunere a acidului sulfuric la temperaturi ridicate (400 ° c), h2s04 se descompune.



Related Posts To Exemple De Oxizi Nemetalici


Exemple De Oxizi Nemetalici Rating: 4.5 Posted by: hortamatina

Search Here

Popular Posts

Total Pageviews

Recent Posts